BODY by FRIDA | FOODbyFRIDA - sund banankage

Ditte Julie & Frida bager sund banankage

Opskriften:

· 4 æg

· 1 dl (glutenfri) havregryn

· 1 tsk. bagepulver

· 1 spsk. psyllium-frøskaller (HUSK)

· 1/2 tsk. kardemomme

· 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver

· 1 dl groft hakkede mandler

· 4 moden bananer

· 2 store finrevet gulerødder

· Revet skal fra 1/2 citron (økologisk)

· 1 spsk. honning

Til kageformen:

· 1 spsk. kokosolie

· 2 spsk. mandelmel

Topping:

· 150 gram smeltet mørk chokolade 70 %

· 3 æg (du separerer æggeblommer og æggehvider)

· Blandende bær (blåbær, hindbær, brombær)Sådan gør du:

Start med at piske 4 æg sammen og hæld havregrynene i æggene. Rør bagepulver sammen med psyllium-frøskallerne (HUSK) og derefter kardemommen. Skrab vaniljen ud af vaniljestangen (lær hvordan i videoen!) og tilsæt det. Tilsæt herefter de groft hakkede mandler og mos bananerne med en gaffel og kom dem i sammen med gulerødderne, citronskrallen og honningen. Rør godt rundt.

Smør din kageform med kokosolie og hæld mandelmel over, så det dækker bunden af formen og lidt op af kanten. Kom kagedejen i formen.

Bag kagen på 180 grader i 20 minutter på varmluft (afhængig af din ovn 20-24 min)

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.Sådan laver du chokolade
toppingen:

Start med at separere de 3 æggehvider fra æggeblommerne i to skåle. Pisk æggeblommerne sammen. Smelt chokoladen på lav varme i en tykbundet kasserol. Piske nu sammen den smeltede chokolade med de piskede æggeblommer, og sæt det til siden.

Nu pisker du dine æggehvider luftige og lidt faste. Start med at tilsætte en smule af æggehviderne til din chokoladecreme og så mere og mere efterhånd og rør sammen til en lidt fast men blød konsistens.

Smør chokoladecremen på toppen af kagen. Placere dine bær i mitten af kagen som du skulle bygge op et lille bjerg:) Hvis du har spiselige blomster, put dem ned ind imellem dine bær på en flot måde.

Tid til at nyde kagen! Husk den smager lige så godt dagen efter, men vent så med at sætte bær på toppen af kagen til I skal spise den.


TIPS til at bage med børn!

Hvis du har dine børn med i køkkenet, er det er god ide på forhånd at måle op og lægge alle ingredienserne op i små skåle. Så kan børnene nemmere få et overblik og kan hjælpe at hælde ingredienserne over i bage skålen, uden at I får en hel pose med havregryn ned i kagen:)

Det vil blive sjovere og nemmere for jer begge to:)